naar de homepage

Over XL ARt~works

Opleidingen:

XL ARt~WORKS is in 2005 door mij opgericht. Als projectleider, docent, kunstenaar, auteur en creatief coach/loopbaanbegeleider stimuleer ik de creatieve ontwikkeling in denken en doen van kinderen, jongeren en volwassenen.

Met Jenny de Bode schreef ik de boeken ‘Creativiteit...géén kunst’ (derde druk 2014, uitgeverij Akasha) en ‘Hoe bedenk je het?!’, een boek over creatief denken in het onderwijs (januari 2014 uitgeverij Coutinho).

Voor scholen, gemeenten en instellingen ontwikkel en voer ik sociaal-culturele en kunsteducatieve projecten uit. De trainingen en coaching die ik geef zijn gericht op persoonlijke en creatieve ontwikkeling.

Naar mijn idee is creativiteit belangrijk voor persoonlijke groei en levensgeluk. (Kunst)projecten zijn een geweldig middel om kinderen en volwassenen actief te laten kennismaken met hun eigen creativiteit en om groepen mensen met elkaar te verbinden.

Er is tegenwoordig maar weinig ruimte voor creatieve ontwikkeling op scholen terwijl we in onze maatschappij enorme behoefte hebben aan mensen die flexibel zijn, vernieuwend durven denken, bereid zijn te onderzoeken, hun oordeel durven uit te stellen en zich regelmatig af vragen: “Wat als...?” Ons gevoel voor welbevinden heeft veel te maken met de mate waarin we in staat zijn onze creativiteit te benutten. Daar is een open geest en lef voor nodig.

Door middel van (team)trainingen stimuleren en ‘reanimeren’ wij de creativiteit bij volwassenen/professionals zodat zij als opvoeders, onderwijsgevenden en coaches, kinderen, jongeren, cliënten helpen hun creativiteit verder te ontwikkelen. Onze boeken ondersteunen deze trainingen en bieden gezamenlijk meer dan 200 oefeningen en les- en werkvormen.